Монтаж

Огради за вила, къща. Монтаж на оградите.
Декоративните огради са неразделна част от Вашето дворно място!
Предимството на нашите сглобяеми бетонни огради е бързият монтаж.
За този тип ограда не се изисква изграждане на основа, а само бетониране на произведените от нас колони.

схема монтаж

схема монтаж

 

Как да се монтира бетонова ограда?
За да монтирате оградата самостоятелно е необходимо да притежавате минимални строителни умения.Ако сте закупили елементите за ограда , с помощта на екип от двама- трима души е напълно възможно монтирането и със собственни сили. Не се изисква специална техника за монтажа. Средното тегло на един панел е 75кг., на колона – 80 кг.
Монтирането започва с определяне нивото на оградата; маркиране местата за колоните, портала и вратата. Поставят се колчета в маркираните места и се опъва канап.
! Ако терена има денивелация, оградата се монтира стъпаловидно.
Изчислява се общия размер на денивелацията и се разделя между колоните.
За чупки на оградата и ъгли – използват се две колони.
Изкопават се дупките на дълбочина 70см и диаметр 40х40 като се спазва растоянието от центъра на едната колона до центъра на другата колона – 2.07м или 2.13м в зависимост от вида на колоната за ограда (гладка или релефна).
Колоните се поставят в изкопаните дупки на соответна височина /по желание на клиента/,нивелират се,фиксират се с подпорки и се заливат с предварително приготвения бетон. Фиксират се в долната и горната част между жлебовете с две дъски или рамка която имитира панелите.При имитиране на панелите дъските или имитиращата рамка трябва да бъде нивелирана .Расстоянието между вътрешните части на жлебовете е 2002см
След 24 часа /в лятно време/ или 48 ч при ниски температури може да се монтират панелите.След изнизването на панелите те се притискат към външния ръб на колоната и се фиксират с малки камъчета от чакъл.Появилата се вертикална фуга между колоната и панелите се изпълва с лепило на циментова основа,/ най подходящ е „Каменит”.На горния ръб на първия монтиран панел се нанася тънък слой „Каменит”със шпатела, при поставянето на следващия панел лепилото ще избие между панелите и ще трябва да се шпаталова фугата между панелите.
При монтажа с денивелация (на стъпала) – Поставят се малки подпорки под панелите, а празната част на жлеба в колоната се попълва с бетон /след втвърдяването на бетона подпорката се маха./
При този вид оградата е монтирана и може да се оцветява съобразно вкусовете на собствениците.Преди боядисването оградата необходимо да се грундира с грунд за бетон,за да не поема много боя.Препоръчваме бои на акрилатна основа /водоразредими/ те са по устойчиви на външни атмосферни условия.

„Изо-Гард” ООД
Производител на бетонови огради